Az egész ott kezdődött, hogy a Kedvesem egyszer megkérdezte, hogy milyen konyhát próbálnék ki... lassan közeledtünk az egy éves évfordulónkhoz, így volt bennem némi félsz, hogy egy ilyen étterembe akar elvinni... :)
Így rávágtam, hogy karibi. Egyrészt nagyon szimpatikus konyha, mert fűszeresen, ízekkel teli főznek, másrészt még nem nagyon ettem ilyet.
Végül nem étteremben kötöttünk ki, hanem a Gastropolis főzőiskolában. Nagyon emlékezetes élmény kerekedett belőle, mert édes kettesben voltunk, már ha a séfet nem számolom, akivel három receptet készítettünk el.
Az egyiket, mely a kedvencem a hármasból, meg szeretném osztani Veletek. Azóta már teszteltem a Super Bowl hétvégén is, ez volt a "meleg előétel". A srácoknak is nagyon ízlett, így Ti se hagyjátok ki!!
Shopping list:
- 0,5 kg csirkeszárny
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 ek nádcukor
- 1 ek szójaszósz
- 0,5 dl olaj
- mozsárba: fahéj, szegfűbors, szerecsendió, feketebors, kakukkfű, kömény, chili
A csirkeszárnyakat jó alaposan megmostuk, majd sóval bedörzsöltük. A szósz hozzávalóit egy turmixgépbe hajigáltam és jó alaposan pépesítettem. A fűszerek egy mozsárba kerültek ahol finomra dolgoztam őket, és ezek után bekerültek a turmixgépbe. Összekevertem majd egy tálba öntöttem az egészet. A csirkeszárnyakat beleforgattuk és egy tűzálló tálba tettük. Lefedtem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe kerültek, 40 percre.
Amíg ez sült mi a többi finomsággal voltunk elfoglalva...
40 perc után le lehet venni a tetejét és még 10 percig lehet grillezni.
Ennyi! Ilyen egyszerű!
Köretnek mi kókuszos - guavás rizst csináltunk mellé, de lehet önmagában is fogyasztani. Lenyaljátok mint a 10 ujjatokat utána, az egészen biztos!! :)
Az élményért pedig külön köszönet a Szerelmemnek és a Gastro-polisnak!! :)
Jó étvágyat!