Epres csoda :)

 2014.05.18. 23:16

Helló-halló kedves Olvasók!

Már egy ideje nem posztoltam semmit, persze a konyha gőzerővel ment , de nem volt ihletem az íráshoz. 

Az űrt a mai desszert receptjével kezdem pótolni, aztán fejest ugrok a közelmúltba! :)

A méteres piskóta részét ötvöztem egy kis tiramisu krémmel és az egészet megbolondítottam eperrel... 

Shopping list:

Tészta:

  • 25 dkg barna cukor
  • 4 tojás 
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • sütőpor
  • szódabikarbóna

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • kb 2 dl kávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

A 4 db tojást szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral. Lehet használni porcukrot és sima répacukrot is, de én a barnát favorizálom. Jó sokáig keverem géppel míg már nem recseg a cukor. Ez kb. 10-12 perc. Majd szépen egy feles pohár segítségével elkezdem adagolni a meleg vizet. Fél deci víz, fél deci olaj. Ha megvan a három kör akkor bekerül a fél zacsi sütőpor és az egy kiskanálnyi bikarbóna. Ezt is összedolgozzuk. Végül a lisztet is elkezdem adagolni. Folyamatosan keverem közben, összességében kb 30 percig.

Amikor már szépen összeáll akkor a tojás fehérjét egy csipet cukor mellett a legnagyobb fokozaton felverem. A fehérje ugye úgy jó ha fejjel lefelé tartva az edényt meg se moccan. :)

 

Kivajazott formában megsütöm.

A krém elkészítése roppant egyszerű. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját jó alaposan elkeverem a cukorral, majd beleadagolom a mascarponet. Végül a felvert fehérjét. Kész is :))

A felkockázott piskóta darabokat a kávés- rumos (igen, rum is került bele) keverékbe mártom és az edény aljára szépen felsorakoztatom. Kerül rá egy réteg krém, majd így tovább. A szélét feldíszítem az eperrel. A tetjére szintén eper kerül dísznek, ha van a kertben menta akkor egy ágvéget tehetünk rá.

IMG_2902.JPG

Jó étvágyat!! :)

Címkék: kávé tojás mascarpone eper piskóta szódabikarbóna cukor sütőpor liszt rum vaníliás cukor méteres

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroland.blog.hu/api/trackback/id/tr16179333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.05.27. 14:03:27

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu
süti beállítások módosítása