Helló-halló kedves Olvasók!
Már egy ideje nem posztoltam semmit, persze a konyha gőzerővel ment , de nem volt ihletem az íráshoz.
Az űrt a mai desszert receptjével kezdem pótolni, aztán fejest ugrok a közelmúltba! :)
A méteres piskóta részét ötvöztem egy kis tiramisu krémmel és az egészet megbolondítottam eperrel...
Shopping list:
Tészta:
- 25 dkg barna cukor
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- sütőpor
- szódabikarbóna
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 3 tojás
- kb 2 dl kávé
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A 4 db tojást szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral. Lehet használni porcukrot és sima répacukrot is, de én a barnát favorizálom. Jó sokáig keverem géppel míg már nem recseg a cukor. Ez kb. 10-12 perc. Majd szépen egy feles pohár segítségével elkezdem adagolni a meleg vizet. Fél deci víz, fél deci olaj. Ha megvan a három kör akkor bekerül a fél zacsi sütőpor és az egy kiskanálnyi bikarbóna. Ezt is összedolgozzuk. Végül a lisztet is elkezdem adagolni. Folyamatosan keverem közben, összességében kb 30 percig.
Amikor már szépen összeáll akkor a tojás fehérjét egy csipet cukor mellett a legnagyobb fokozaton felverem. A fehérje ugye úgy jó ha fejjel lefelé tartva az edényt meg se moccan. :)
Kivajazott formában megsütöm.
A krém elkészítése roppant egyszerű. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját jó alaposan elkeverem a cukorral, majd beleadagolom a mascarponet. Végül a felvert fehérjét. Kész is :))
A felkockázott piskóta darabokat a kávés- rumos (igen, rum is került bele) keverékbe mártom és az edény aljára szépen felsorakoztatom. Kerül rá egy réteg krém, majd így tovább. A szélét feldíszítem az eperrel. A tetjére szintén eper kerül dísznek, ha van a kertben menta akkor egy ágvéget tehetünk rá.
Jó étvágyat!! :)