Múlt héten elvonultunk csapatot építeni. A szokásos csapatépítős tevékenységeken túl volt főzőverseny is. A szakmai zsűrit Bede Róbert a nem szakmait pedig Szőke András képviselte. Remek kis este volt, móka, kacagás és remek ételek. A területünkön van még pár ínyenc, így kemény csata volt.
Az alábbi spanyolos csirke készült a mi bográcsunkban, a receptet ma újra főztem, kicsit a saját szám íze alapján.
Shopping list:
- 4 csirkecomb
- 2 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- kakukkfő
- rozmaring
- babérlevél
- kapor
- só
- bors
- kb 2-3 dl bor
A csirkét előkészítettem, megmostam és ketté törtem. Besóztam, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítettem, a csirkének mind a két részét átsütöttem. A két fej fokhagymát szétszedtem gerezdekre, a héját nem pucoltam le, hanem így dobtam be a csirke mellé. Felöntöttem borral, kb. a csirke háromnegyedéig. Hagytam puhulni, az ízek pedig zseniálisan összeállnak. Daráltam bele egy kevéske borsot is.
A zöldfűszereket felaprítottam és amikor a csirke megpuhult rászórtam és átkevertem. A szaftot el kellett volna forralni, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek, de mivel a kedvesem a szaftos ételeket szereti, így most maradt.
Tálalni rizst ajánlok mellé, ez még a kondihoz is tökéletes :))
Buen apetito! :)
Ja, és egy kép az említett szakáccsal, megtiszteltetés volt (kolléga photobombája a háttérben :D ):