Az egyik kedvencem, amit nem csak csirkével, hanem tarjával is csinálok, de most nézzük mi is ez:
Mézes-mustáros csirke, vörösáfonyás barna rízzsel.
Egyszerű, finom, pikáns. :)
- kb 15-20 dkg csirkemell
- só
- 4 tk dijoni mustár
- tabasco
- 1 ek méz
- gyömbér
- kókustej
Holnap erős nap lesz, így most csirkéhez nyúltam. Besóztam mind a két oldalát. Közben a serpenyőbe löttyintettem egy kis olivaolajat, és beledobtam a csirkét. Hagytam, hogy kapjon egy kis pírt majd fordítottam.
4 teáskanál dijoni mustár került rá, ez önmagában pikáns, de hogy fokozzam a hangulatot és az ízeket egy kis tabasco is került bele. Jött a másik alap összetevő: egy evőkanál méz és reszeltem rá egy kis gyömbért is.
Megforgattam és hagytam egy kicsit. Majd fogtam a kókusztejet és ráborítottam azt is. Szépen elkevertem az egész katyvaszt. Hagyatam, hogy összerotyogjanak az ízek.
Közben elkészült a rízs is.
A pénteki edzésnap menüje el is készült... mennyei. :)
Jó étvágyat!! :)