Holnapi naptól kicsit jobban figyelek az edzést támogató táplálkozásra. Persze nem fogok csak csirkét csirkével enni :)
Ezért ma pulykát csináltam. :)
Kb. fél kiló pulykamellett szépen megpucoltam és egy késsel zsebet vágtam bele. Megtöltöttem aszalt szilvával és cérnával betekertem, hogy ne essen szét. Megsóztam és szárnyas fűszersóval bedörzsöltem.
Szőlőmag olajjal belötyköltem a tepsi alját és betettem a húst. Fóliával letakartam és kb 40 percig sütöttem. A felénél levettem a fóliát.
Köretnek a rízs mellé csináltam egy kis extrát is.
A serpenyőbe beledobtam pár szem aszalt szilvát, vörösáfonyát és mazsolát. Nyakon öntöttem kókusztejjel. Reszeltem bele egy kis gyömbért és megszórtam fahéjjal. Hagytam, hogy rottyanjon, kis lángon kb 10 percig.
Hozzávalók a húshoz:
- 50 dkg pulykamell
- aszalt szilva
- só
- bors
- fűszersó
- szőlőmag olaj
a szószhoz:
- aszalt szilva
- vörösáfonya
- mazsola
- kókusztej
- gyömbér
- fahéj
Miért is jó ez a recept azt leszámítva, hogy finom?
Energiát ad az edzéshez, sok benne a fehérje és zsírszegény.
Jó étvágyat! :)