Húsvét vasárnap. A sonka mellé elengedhetetlen a jó kis torma.
A boltit itt sem szeretem, mert egyrészt televan minden sz****al, másrészt az íze sem az igazi.
Kis munkával elkészíthetjük a saját házi tormánkat!
Vigyázat, sokat fogunk sírni!!! :)
Két torma elegendő lesz. Ezt először megpucoltam majd megreszeltem.
Az első trükk itt jött. Vizet forraltam a tűzhelyen és e fölött "áthajolva" reszeltem meg, ja és még az elszívót is bekapcsoltam biztos ami biztos. :) Így el tudjuk kerülni a fent említett bőgést... :)
A lereszelt tormát bekanalaztam egy befőttes üvegbe, került rá három evőkanál 20%-os ecet és 6 evőkanál hús alaplé, majd amikor megfőtt a sonka akkor onnan is két kanál sonkalé. Itt amúgy lehet rá kanalazni még egy-két kanállal, az a lényeg, hogy ne legyen száraz a torma.
Befőttesüvegbe, és be a hűtőbe. Még érnie kell, de ma reggel már kellően betekerte az agyunkat.
(a torma szombaton készült, csak a poszt született ma... :) )