Pünküsdi hétvége, 3 nap, 30+ fok.

Mit csinál ilyenkor Gastroland, ha nem a Balaton partján sütteti a hasát? Kiköltözik a kertbe és beindítja a BBQ szezont.

Első posztként egy húsmentes ételt hozok, főleg, hogy van egy kedves kolleginám, aki már egy ideje "rágja" a fülem, hogy ilyen receptek is kerüljenek fel a blogra.

Az avokádót szeretjük, mert egészséges. Grillezve pedig nagyon finom ételt tehetünk a vendégek elé.

Shopping list:

1 avokádó

oliva olaj

1 ek citromlé

1/2 ek Heinz Hot sauce (chipotle & garlic)

só, bors

kis pohár tejföl

1 gerezd fokhagyma

menta

Lehetőleg ne túlérett avokádóval dolgozzunk, hanem olyannal ami még nem annyira puha. Egy tányérba keverjünk el 1 evőkanál olíva olajat, a citromlevet és a pikáns szószt. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe és dobjuk ki a magot.

Forgassuk bele a keverékbe.

Lassú tűzön a közepével lefelé süssük 5-6 percet majd fordítsuk meg, de előtte zzuk, borsozzuk. Ekkor akár lehetne bele sajtot is reszelni. Ezt az oldalt is hagyjuk sülni 5-6 percet. 

Fűszeres tejföl:

Egy kis pohár tejfölbe öntsünk egy kis oliva olajat, törjünk bele egy gerezd fokhagymát és szórjuk bele a felvágott mentát. Jó alaposan keverjük el és mehet a hűtőbe állni egy kicsit.

Ha elkészült az avokádó akkor ki-ki ízlése alapján mellé vagy a mag helyére öntheti a fűszeres tejfölt. 

Isteni! :)

grillezett_avokado.jpg

 

Címkék: nyár menta kert fokhagyma tejföl bors grill citromlé avokádó oliva olaj Heinz sauce

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroland.blog.hu/api/trackback/id/tr926290093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása