Pünküsdi hétvége, 3 nap, 30+ fok.
Mit csinál ilyenkor Gastroland, ha nem a Balaton partján sütteti a hasát? Kiköltözik a kertbe és beindítja a BBQ szezont.
Első posztként egy húsmentes ételt hozok, főleg, hogy van egy kedves kolleginám, aki már egy ideje "rágja" a fülem, hogy ilyen receptek is kerüljenek fel a blogra.
Az avokádót szeretjük, mert egészséges. Grillezve pedig nagyon finom ételt tehetünk a vendégek elé.
Shopping list:
1 avokádó
oliva olaj
1 ek citromlé
1/2 ek Heinz Hot sauce (chipotle & garlic)
só, bors
kis pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
menta
Lehetőleg ne túlérett avokádóval dolgozzunk, hanem olyannal ami még nem annyira puha. Egy tányérba keverjünk el 1 evőkanál olíva olajat, a citromlevet és a pikáns szószt. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe és dobjuk ki a magot.
Forgassuk bele a keverékbe.
Lassú tűzön a közepével lefelé süssük 5-6 percet majd fordítsuk meg, de előtte sózzuk, borsozzuk. Ekkor akár lehetne bele sajtot is reszelni. Ezt az oldalt is hagyjuk sülni 5-6 percet.
Fűszeres tejföl:
Egy kis pohár tejfölbe öntsünk egy kis oliva olajat, törjünk bele egy gerezd fokhagymát és szórjuk bele a felvágott mentát. Jó alaposan keverjük el és mehet a hűtőbe állni egy kicsit.
Ha elkészült az avokádó akkor ki-ki ízlése alapján mellé vagy a mag helyére öntheti a fűszeres tejfölt.
Isteni! :)