Egy jól indult hétvége után megint én voltam a soros, hogy megcsináljam a vasárnapi ebédet. Alapanyagnak elém lett téve 4 db csirkecomb. A hűtő áttúrása után találtam még ezt-azt amit fel tudtam használni.
Shopping list:
- 4 csirkecomb
- 2 fej lilahagyma /közepes/
- sütőtök
- dió
- szőlőmagolaj
- só
- bors
- balzsamecet
- rozmaring
- 2 fej gomba
A csirkecombot megmostam, sóztam és borsoztam. Találtam egy tálat, ami lehetett volna nagyobb is, mert így nem tudtam olyan sok tököt beletenni. Megforgattam olajban és a feldarabolt lilahagymával és tökkel együtt bedobtam a sütőbe. A bőrös oldal volt felfelé.
A sütő 200 fokra volt előmelegítve. Első körben kb fél órát sült, majd meglocsoltam a balzsamecettel és megszórtam a dióval, rozmaring ágakkal és a feldarabolt 2 gombával együtt. Így további fél órát sült, szintén bőrrel felfelé.
Köretnek krumplipüré készült ami a hús alatti szafttal meglocsolva isteni volt.
Egyszerű, és viszonylag gyors vasárnapi ebéd.