Pho leves

 2016.03.16. 10:17

A Pho levessel az Allee mellett található Hai Nam étteremben találkoztunk, majd szoktunk rá. Az étterem körül volt némi étterem-higiéniai probléma, ekkor csináltam meg az első pho levesem, ami még nem volt teljesen csak az. Így amikor a Kedvesem a születésnapjára ezt kért, nem volt mese, kellett egy rendes pho levest főzni. :)

Aki azért nem mert neki kezdeni, mert attól fél, hogy bonyolult, akkor hessegesse is el ezt a gondolatot és irány vásárolni!!!

Shopping list:

  • 0,8 kg marha lábszár
  • 0,4 kg húsos csont
  • 1 lilahagyma
  • egy ujjnyi gyömbér
  • 4-5 csillagánizs
  • 5 szegfűszeg
  • fahéj
  • pár szem feketebors

A tálaláshoz:

  • 2 újhagyma
  • csíra
  • koriander zöld
  • fokhagymás chili szósz
  • chili
  • marhahús

A lilahagymát felkockázzuk, finomra, a gyömbért is felszeleteljük majd egy kis serpenyőben megpirítjuk őket. Jó alaposan! Közben hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni a marhahúst. Az első lépések azonosak a húsleves készítés lépéseivel. Szépen leszedjük a habot, majd lassú tűzön folytatjuk a főzést. Ekkor mehet már bele a pirított hagyma és gyömbér. Jó alaposan sózzuk meg, majd lassú lángon 3 órát főzzük.

Közben előkészíthetjük a tálaláshoz szükséges fokhagymás chili szószt. Karikázzunk fel két fokhagymát, tegyük egy kis tálba, öntsünk rá rizsecetet majd öntsünk rá chiliszószt, keverjük el és tegyük félre.

A tálaláshoz szükséges kis marhahúst egy zacskóban betettem a fagyasztóba, hagytam hogy jó alaposan megdermedjen. Ilyen állapotban egy éles késsel könnyebben tudjuk nagyon vékony szeletekre vágni.

Tálalás előtt a már használt kis serpenyőbe pirítsuk meg a fűszereket. A csillagánizsnak nagyon erőteljes íze van, így én abból 4 darabot ajánlok. A megpirult fűszereket tegyük a levesbe és fél óráig hagyjuk ezzel főni.

Egy szűrőben a levesbe teszem a vékonyra szeletelt marhahúst hagyom megpuhulni.

A rizsmetéltet áztassuk be hideg vízbe, szintén fél órára. Ha letelik a fél óra akkor már tálalhatunk is.

Karikázzunk fel két újhagymát, és aprítsunk fel egy csokor koriander, vágjunk félbe egy lime-ot. 

A tányérba halmozzuk fel a rizstésztát, szórjunk rá csírát, újhagymát, a koriander zöldet és a vékonyra szeletelt marhahúst, mehet rá a forró lé.

Préseljünk rá egy kis lime levet, és mehet rá a fokhagymás chili szósz.

Jó étvágyat!!

 img_5531.JPG

 

Címkék: marhahús bors gyömbér lilahagyma fahéj szegfűszeg marha lábszár csillagánizs feketebors pho pho leves húsos csont gastroland

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroland.blog.hu/api/trackback/id/tr88486478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása