A Pho levessel az Allee mellett található Hai Nam étteremben találkoztunk, majd szoktunk rá. Az étterem körül volt némi étterem-higiéniai probléma, ekkor csináltam meg az első pho levesem, ami még nem volt teljesen csak az. Így amikor a Kedvesem a születésnapjára ezt kért, nem volt mese, kellett egy rendes pho levest főzni. :)
Aki azért nem mert neki kezdeni, mert attól fél, hogy bonyolult, akkor hessegesse is el ezt a gondolatot és irány vásárolni!!!
Shopping list:
- 0,8 kg marha lábszár
- 0,4 kg húsos csont
- 1 lilahagyma
- egy ujjnyi gyömbér
- 4-5 csillagánizs
- 5 szegfűszeg
- fahéj
- pár szem feketebors
- só
A tálaláshoz:
- 2 újhagyma
- csíra
- koriander zöld
- fokhagymás chili szósz
- chili
- marhahús
A lilahagymát felkockázzuk, finomra, a gyömbért is felszeleteljük majd egy kis serpenyőben megpirítjuk őket. Jó alaposan! Közben hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni a marhahúst. Az első lépések azonosak a húsleves készítés lépéseivel. Szépen leszedjük a habot, majd lassú tűzön folytatjuk a főzést. Ekkor mehet már bele a pirított hagyma és gyömbér. Jó alaposan sózzuk meg, majd lassú lángon 3 órát főzzük.
Közben előkészíthetjük a tálaláshoz szükséges fokhagymás chili szószt. Karikázzunk fel két fokhagymát, tegyük egy kis tálba, öntsünk rá rizsecetet majd öntsünk rá chiliszószt, keverjük el és tegyük félre.
A tálaláshoz szükséges kis marhahúst egy zacskóban betettem a fagyasztóba, hagytam hogy jó alaposan megdermedjen. Ilyen állapotban egy éles késsel könnyebben tudjuk nagyon vékony szeletekre vágni.
Tálalás előtt a már használt kis serpenyőbe pirítsuk meg a fűszereket. A csillagánizsnak nagyon erőteljes íze van, így én abból 4 darabot ajánlok. A megpirult fűszereket tegyük a levesbe és fél óráig hagyjuk ezzel főni.
Egy szűrőben a levesbe teszem a vékonyra szeletelt marhahúst hagyom megpuhulni.
A rizsmetéltet áztassuk be hideg vízbe, szintén fél órára. Ha letelik a fél óra akkor már tálalhatunk is.
Karikázzunk fel két újhagymát, és aprítsunk fel egy csokor koriander, vágjunk félbe egy lime-ot.
A tányérba halmozzuk fel a rizstésztát, szórjunk rá csírát, újhagymát, a koriander zöldet és a vékonyra szeletelt marhahúst, mehet rá a forró lé.
Préseljünk rá egy kis lime levet, és mehet rá a fokhagymás chili szósz.
Jó étvágyat!!