A hétvége egyik szépsége az, hogy az embernek van ideje nyugodtan reggelizni. Nem a monitor előtt, hanem megadni a módját, nyugalomban. Nem hiába hódit a villásreggeli avagy a bruch. Ha egy kiadós és finom reggelit akarunk elfogyasztani, akkor arra tökéletes opció lehet a közel-keleti Shakshuka.

Normális esetben ez egy hús nélküli reggeli, ami nagyon hasonlít a mi lecsónkra, de természetesen ide is igaz a gasztronómia egyik alap mondása, hogy csak a képzeleted szab határt annak, hogy milyen módon készíted el az ételt. Én például hússal csináltam meg.

Shakshuka

Címkék: reggeli tojás vöröshagyma paradicsom paprika fokhagyma marhahús bors paradicsomlé chili kaliforniai paprika cayenne bors petrezselyem kömény brunch villásreggeli kápia paprika shakshuka gastroland

Pho leves

 2016.03.16. 10:17

A Pho levessel az Allee mellett található Hai Nam étteremben találkoztunk, majd szoktunk rá. Az étterem körül volt némi étterem-higiéniai probléma, ekkor csináltam meg az első pho levesem, ami még nem volt teljesen csak az. Így amikor a Kedvesem a születésnapjára ezt kért, nem volt mese, kellett egy rendes pho levest főzni. :)

Aki azért nem mert neki kezdeni, mert attól fél, hogy bonyolult, akkor hessegesse is el ezt a gondolatot és irány vásárolni!!!

Címkék: marhahús bors gyömbér lilahagyma fahéj szegfűszeg marha lábszár csillagánizs feketebors pho pho leves húsos csont gastroland

Az egész ott kezdődött, hogy a Kedvesem egyszer megkérdezte, hogy milyen konyhát próbálnék ki... lassan közeledtünk az egy éves évfordulónkhoz, így volt bennem némi félsz, hogy egy ilyen étterembe akar elvinni... :)

Így rávágtam, hogy karibi. Egyrészt nagyon szimpatikus konyha, mert fűszeresen, ízekkel teli főznek, másrészt még nem nagyon ettem ilyet.

Végül nem étteremben kötöttünk ki, hanem a Gastropolis főzőiskolában. Nagyon emlékezetes élmény kerekedett belőle, mert édes kettesben voltunk, már ha a séfet nem számolom, akivel három receptet készítettünk el.

Az egyiket, mely a kedvencem a hármasból, meg szeretném osztani Veletek. Azóta már teszteltem a Super Bowl hétvégén is, ez volt a "meleg előétel". A srácoknak is nagyon ízlett, így Ti se hagyjátok ki!!

img_4598.JPG

Múlt héten elvonultunk csapatot építeni. A szokásos csapatépítős tevékenységeken túl volt főzőverseny is. A szakmai zsűrit Bede Róbert a nem szakmait pedig Szőke András képviselte. Remek kis este volt, móka, kacagás és remek ételek. A területünkön van még pár ínyenc, így kemény csata volt. 

Az alábbi spanyolos csirke készült a mi bográcsunkban, a receptet ma újra főztem, kicsit a saját szám íze alapján.

Címkék: olívaolaj bors fehérbor csirkecomb kakukkfű rozmaring babérlevél petrezselyem

Lazac thai módra

 2015.01.30. 12:37

Karácsony óta nagyon sok lazacot ettünk.

Szinte minden vasárnapi ebéd a lazac valamilyen variációja volt. Most a mai receptet hozom el nektek.

Címkék: lazac vöröshagyma fokhagyma szójaszósz bors gyömbér chili kaliforniai paprika citromlé zöldpaprika földimogyoró barna cukor jalapeno paprika bébi spenót habanero chili

Ilyenkor ősszel amikor zajlik az igazi foci, az NFL, nos ilyenkor van a szezonja a töknek is. Én nem faragom, hanem eszem. :)) S ha már amerikai futball, vasárnap esténként a meccsek alatt jó vacsi/nasi.

S ha már sütőtök, akkor legyen leves is:

Címkék: alma sütőtök vöröshagyma méz gyömbér chilli kókuszolaj főzőtejszín hús alaplé szerencsdió

Helló helló!

Egy éves lett a blog. Épp 20.09 van és 2013-ban pont ekkor került ki az első recept az oldalra. Kék kagylós spaghetti. 

Akár szó szerint is idézhetném, hogy is indult a mai reggel. Irány Budaörs. A METRO és bevásárlás. Igaz nem korán reggel, a halpiacra már be se néztem, és igen, már gyatra volt a kínálat. Mázlim volt, mert lazac azért még volt, de se kagyló, se tintahal, se rák... így maradt a polip:

octo.jpeg

Címkék: polip menta méz citrom bors fehérbor kakukkfű chili oregano babérlevél

Rákos pad thai

 2014.11.16. 18:28

A blog facebook oldala elérte a 100 likeot. Ezt stílszerűen kellett megünnepelni. A casserolehoz használt rák egy kis részét félre tettem és csináltam egy rákos pad thait. Imádom ezt a kis koktélrákot, csak kár, hogy kis hazánkban horror áron lehet kapni őket és minden más tengeri finomságot.

Címkék: rák tojás szójaszósz halszósz újhagyma lime chilliszósz koktélrák földimogyoró barna cukor pad thai spagetti tészta

Egy jól indult hétvége után megint én voltam a soros, hogy megcsináljam a vasárnapi ebédet. Alapanyagnak elém lett téve 4 db csirkecomb. A hűtő áttúrása után találtam még ezt-azt amit fel tudtam használni. 

Címkék: dió sütőtök balzsamecet bors csirkecomb rozmaring lilahagyma szőlőmagolaj

Kövess!!

 2014.11.03. 21:42

Van itt egy macska. Itt jobbra! --> 

Igen, ott!

Egy nagykövet egy követ követ. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le egy ínycsiklandozó receptről se! :)

Macsek felett bökj a követés gombra!

süti beállítások módosítása