Karácsony óta nagyon sok lazacot ettünk.
Szinte minden vasárnapi ebéd a lazac valamilyen variációja volt. Most a mai receptet hozom el nektek.
Shopping list:
- két szelet lazac
- 1 jalapeno paprika
- másfél habanero chili paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- kis fej vöröshagyma
- fél zöldpaprika
- fél kaliforniai paprika
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- kis gyömbér
- 1 marék földimogyoró
- 1 citrom leve
- só
- bors
- bébi spenót
A lazacról lekapartam a pikkelyeket, besóztam és borsoztam. Félre is tettem, hogy megcsináljam a szószt.
A vöröshagymát nagyon apróra vágtam, felkarikáztam a fokhagymát is. A chilit kimagoztam és felszeleteltem. Egy kis lábosban olajat hevítettem és megpirítottam rajta a hagymát. Ha barnult akkor rádobtam a chilit, a fokhagymát és a paprikákat. Hagytam pirulni.
Amikor már jól összepirultak akkor ráöntöttem a 3 evőkanál szójaszószt, az egy evőkanál barna cukrot és a citrom kifacsart levét. Belereszeltem a gyömbért és beleszórtam a feldarabolt földimogyorót. Összeforraltam és besűrítettem,
A serpenyőben olajat hevítettem nagy lángon majd beletettem a lazac szeleteket. Első körben a bőrével lefele. Kb 3 percig sütöttem így, majd megfordítottam és ott is kapott 1,5-2 percet.
Jöhetett a tálalás. A tányér közepére került a lazac, rá a mennyei szósz. Köretnek kevés citromos baby spenót került.
Isteni!
Jó étvágyat!